Cursus Biografisch Schrijven

Module 1: De opening

Tijdens de eerste module van Biografisch Schrijven II, leer je hoe je een biografisch verhaal begint. Je schrijft en herschrijft het begin van jouw biografie op verschillende manieren en ontdekt wat het beste werkt.

Module 2: Personages en setting

Een goed verhaal verdient goed uitgewerkte en boeiende personages. Tijdens de tweede module leer je hoe je karakters en personages ontwikkelt die geloofwaardig zijn voor de lezer. Daarnaast leer je hoe je met treffende details over de setting en locatie een interessant decor schetst voor jouw biografie.

Module 3: Stijl en tijdsperspectief

In deze module oefen je met verschillende schrijfstijlen en ontdek je welke het beste bij jouw verhaal past. Ook leer je de mogelijkheden in tijdsperspectief. Schrijf je een verhaal in de tegenwoordige tijd, de verleden tijd, of gebruik je een combinatie van beiden?

Module 4: Opbouw en uitwerking

Uiteindelijk moeten alle elementen van een verhaal een samenhangend geheel vormen. In de vierde module construeer je de opbouw van jouw verhaal en breng je een duidelijke verhaallijn aan.

Net als de andere schrijfcursussen van Editio is de cursus Biografisch Schrijven 2 niet alleen heel leerzaam, maar ook leuk om te doen! En vergeet niet: je doet het niet alleen, je werkt samen met anderen naar hetzelfde doel.